Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani straši in učenci!

Tudi tem šolskem letu bomo  sodelovali pri AKCIJI ZBIRANJA TEKSTILA ali SPRAVIMO TEKSTILNE MATERIALE IZ ODLAGALIŠČ.

Otroci so v teh dneh prinesli domov zgibanke, kako bo akcija potekala in kakšen je njen namen.

Dejstvo je, da so odlagališča prepolna nepotrebnih odpadkov. Zato smo se odločili, da tudi mi pristopimo k tej akciji. Potrudili se bomo, da pustimo prostor na odlagališčih tistim odpadkom, katerim so namenjena. Izrabljena oblačila, čevlji, torbice, pasovi, igrače, posteljnina, odeje, brisače se ne meče v koš za odpadke, pač pa to sodi v posebne zabojnike.

Akcija na naši šoli bo potekala v tednu od 18. do 21. novembra 2013. Natančnejše informacije zbiralne akcije bodo objavljene na spletni strani šole v začetku meseca novembra.

Podjetje Zoltan bo najboljše šole nagradil, in sicer prvim 12-šolam, ki bodo zbrale največ tekstila na učenca (merjeno v kg),  25-im učencem iz socialno ogroženih družin bodo sofinancirali obvezno šolo v naravi (tisti del, ki ga mora plačati učenec, bodo plačali oni).

Vzporedno z akcijo zbiranja tekstila bo potekla tudi TRŽNICA RABLJENIH OBLAČIL.

Se v vaši omari nahajajo kosi oblačil, ki jih že dolgo niste oblekli? Kosi oblačil, ki so jih vaši otroci že prerasli? Zakaj jih ne bi podarili komu drugemu, ki jih bo z veseljem nosil, vi pa boste dobili prostor za nove kose?

Tržnica bo delovala po principu vzemi, kar ti pride prav in boš z veseljem nosil. Kaj lahko prinesete na tržnico? Oblačila za otroke in odrasle (hlače, majice, puloverje, jakne…), modne dodatke (rute, šale, torbice…).

  

Prevetrimo garderobne omare, miselne vzorce in ustaljene navade.


Tim za pripravo akcije zbiranja tekstila in brezplačne tržnice oblačil

 

Zbiranje tekstila – letak 

Dostopnost