Skoči na glavno vsebino
Select Page

Na naši šoli, ima umetnost pomembno mesto in je vsakodnevni del pestrega in ustvarjalnega šolskega vsakdana.  Že tretje leto zapored pa ji je namenjen tudi prav poseben dan, ko se celotna šola združi v ustvarjanju. Takrat dosežke na umetniškem področju še posebej proslavimo z likovnim natečajem Zlata paleta.

Čeprav smo se letos znašli v drugačnih časih in so marsikateri učenci ustvarjali od doma, nam je ravno umetnost pomagala, da smo se povezali v ustvarjalnosti in skupaj sanjali o lep(š)i prihodnosti.

Kot vsako leto, smo podelili nagrado za zmagovalno delo vsakega oddelka, zmagovalce vsake triade in zmagovalca šole, ki prejme Zlato paleto.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate spletno galerijo izbranih likovnih del in vseh nagrajencev.

Nastalo je toliko čudovitih izdelkov, da je imela strokovna žirija v sestavi treh profesoric likovne umetnosti še težje delo, kot običajno! In tako smo letos prvič podelili še tri posebna priznanja žirije, saj je kreativnost naših učencev resnično presegla vsa pričakovanja.

Prva je nagrada strokovne žirije za likovno izraznost in samosvoj ilustrativni likovni slog, ki se ga ne bi branili niti znani ilustratorji. Prejme jo ANA DERMASTJA, 8.B.

Nagrado strokovne žirije za mojstrsko likovno delo, naslikano skoraj v slogu renesančnih mojstrov prejme PIA CVAR, 8.A.

Likovno delo izven vseh okvirjev v kreativnosti in razsežnosti (tudi dobesedno, saj je veliko skoraj 2 x 2 m) pa si zasluži tudi priznanje izven okvirjev.
Posebno priznanje strokovne žirije, tako prejmeta KOLJA GOMBAČ, 4.A in RUBEN GOMBAČ, 4.B.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim, ki ste s svojimi likovnimi izdelki razmišljali o prihodnosti in svetu, v katerega se želimo vrniti ter ustvarili tako čudovite izdelke. 

In še glavna nagrada?
Letošnjo Zlato paleto je prejelo delo ustvarjalke, ki že na prvi pogled navduši z dovršenostjo svoje risbe v zanimivem slogu, prepletom barv in spretno rabo likovnih elementov kompozicije. A začara nas z vsebino. Verjetno vsi iščemo ravnovesje med spomini na to, kako je bilo, ter trenutnim vsakdanom, ki ga je virus precej izpraznil vsega, kar smo imeli radi. A ta praznina je kot prazen list, ki čaka, da ga zapolnimo. In če sanjamo dovolj močno nam bo uspelo, da veselje, domišljija in ustvarjalnost zmagajo in prekrijejo sivino.

Zmagovalka Zlate palete 2020/2021 je MANCA GRČAR, 9.A.

Dostopnost