Skoči na glavno vsebino
Select Page
Strokovno izobraževanje Komunikacija, multikulturnost in socialna inkluzija / Communication, interculturalism and social inclusion (Lizbona, Portugalska)

V poletnem času, med 22. in 26. julijem 2019, sta se učiteljici razrednega pouka, Suzana Moder in Tanja Lovše-Veber, v sklopu projekta Erasmus+ KA1 udeležili strokovnega izobraževanja v Lizboni, na Portugalskem.

Romunska izobraževalna institucija Arvis je organizirala Erasmus+ KA1 seminar v Lizboni in tako udeležencem seminarja ponudila predavanja z bogato teoretično in praktično podlago preko zanimivih iger, ki jih udeleženki lahko vpeljeta tudi v svoje delo z učenci. Med drugim sta se soočili s pojmom socialne inkluzije, raziskovali medsebojne komunikacijske spretnosti, vadili aktivno poslušanje, neverbalno komunikacijo in spoznali nove metode za izboljšanje socialnih veščin.

Udeleženki izpostavljata, da jima je bila všeč njuna aktivna vpetost v seminar, med drugim sta tudi med ogledom mesta vadili socialno inkluzijo, in sicer tako da je vsak posameznik znotraj skupine oblikoval čestitko in jo, kot nalogo, predal prebivalcu Lizbone in se z njim fotografiral.

Z izobraževanjem in organizacijo seminarja sta zelo zadovoljni. Poudarjata, da so takšne mobilnosti v sklopu Erasmus+ programa zelo zaželene, saj so odlična popotnica za učitelja, ki rad spoznava nove metode in pristope pedagoškega dela ter uvaja spremembe za boljši dobrobit skupnosti.

Dostopnost