Skoči na glavno vsebino
Select Page

DAN ZEMLJE – EKO DELAVNICE

Učenci prve triade smo praznovali DAN ZEMLJE.

Skupina učencev je pod mentorstvom učiteljic: Gabi Visenjak, Martine Pogačar in Mojce Grad izredno lepo zastopala našo šolo na EKO TRŽNICI ob vstopu mesta Domžal v mrežo UNICEFovo otrokom prijazno mesto. Predstavili smo se z delavnicami:

ločevanje odpadkov,

čiščenje vode,

origami iz časopisnega papirja.

V sredo, 22.4.2009, pa smo se vsi učenci spomnili praznika, ki ga danes praznuje naš planet. Ogledali smo si izjemno zanimiv in poučen film o tem, kako lahko sami pripomoremo, da bo naš planet čimbolj čist.

Razdelili smo se v skupine in pod mentorstvom učiteljic prve triade naredili številne izdelke iz odpadnih materialov:

1. EKO ŠKATLE: odpadne škatle smo polepšali in jih spremenili v uporabne skrinjice za shranjevanje drobnih skrivnosti. (mentorica Alenka Dragan)

2. RECIKLIRAN PAPIR: učenci so spoznali postopek pridobivanja recikliranega papirja in izdelali vsak svoj košček le-tega. (mentorica: Suzana Moder)

3. LUTKE IZ ODPADNE EMBALAŽE: tetrapake smo spremenili v živahne in prikupne lutke, ki so se nam ustvarjalno predstavile. (mentorica: Mojca Grad) 

4. INFORMACIJE Z INTERNETA: v računalniški učilnici smo reševali naloge iz ekologije in iskali slike čiste in onesnažene narave (mentorica: Martina Pogačar)

5. NEVARNI ODPADKI: pregledali smo embalaže nevarnih odpadkov in izdelali znake, ki nas opozarjajo na te vrste nevarnosti (mentorica: Tanja Lojevec)

6. EKO ZGODBE: prebrali smo nekaj zgodb z ekološko vsebino in narisali svoje stripe. (mentorica: Petra Dacar Povalej) 

7: LOČEVANJE ODPADKOV: smeti smo razvrščali v pravilne zabojnike in ugotavljali, koliko časa potrebujejo, da razpadejo. (mentorica: Gabrijela Visenjak) 

Vsi skupaj smo tudi očistili okolico naše šole in ugotovili, da odpadkov ni veliko in da za našo okolico kar lepo skrbimo.

Razstava izdelkov bo na ogled v avli naše šole, vljudno pa vas vabimo, da si ogledate tudi fotografije o delavnicah na naši spletni strani.

Gabi in Suzana 

Dostopnost