Skoči na glavno vsebino
Select Page

Strokovno izobraževanje »Čuječnost za učitelje: Praktični primeri«/ Course »Mindfulness for Teachers: A Hands-on Approach« (Barcelona, Španija)

Mojca Grad in Gabrijela Visenjak, učiteljici razrednega pouka, sta se v obdobju med 19. in 25. novembrom 2018, v sklopu projekta Erasmus+ KA1, udeležili strokovnega usposabljanja  v Barceloni, v Španiji. Izobraževanje je potekalo pod organiziranim vodstvom prof. Marte Mandollini, iz Europass Teacher Academy.

Na skupnem strokovnem izobraževanju je sodelovalo 12 udeležencev iz Avstrije, Madžarske, Poljske, Finske in Litve. Cilj izobraževanja je bil seznaniti udeležence s čuječnostjo za učitelje, spoznati njene prednosti in koristi ter se soočiti z nalogo, kako čuječnost integrirati v šolo.

Udeleženki izobraževanja kot cilj čuječnosti izpostavljata geslo: »Ne obsojam! Samo opazujem«, ob tem pa poudarjata, da je čuječnost vseživljenjska vaja in način življenja, nikakor pa ne tehnika.

Z izobraževanjem in samo organizacijo tečaja sta zelo zadovoljni, prav tako pa z njuno prvo Erasmus+ izkušnjo, ki jo v bodoče vsekakor nameravata še nadgrajevati z novimi mobilnostmi.

Arnela Jahić,

vodja projektnega tima Erasmus+ (KA1)

Dostopnost