Skoči na glavno vsebino
Select Page

Tema letošnjega meseca varstva pred požari je namenjena splošni požarni varnosti v gospodinjstvih in problematiki ogljikovega monoksida. Geslo letošnjega meseca je »DELUJMO PREVENTIVNO«

Oktober je mesec požarne varnosti, zato smo se odločili, da 30.septembra, 2016 na Osnovni šoli Dragomelj, izvedemo evakuacijo. Po prejetih navodilih ravnatelja g. Petra Jerine, smo pregledali in ponovno osvežili znanja o samem poteku akcije. Zavedamo se, da je ob pričetku šolskega leta potrebno čas nameniti tudi varnosti in pomisliti na dogodke, za katere si vsi želimo, da jih nikoli ne bomo doživeli.

Na pomoč so nam priskočili gasilci PGD Šentjakob. Zanimala nas je odzivnost otrok in vseh zaposlenih na šoli. Kljub opozorilu po zvočniku ravnatelja g. Jerine nas je sporočilo, da nekje na šoli gori in naj nujno zapustimo stavbo, malce prestrašila. V gostem dimu, ki se je valil po hodnikih, smo ostali mirni. V zelo kratkem času smo zapustili prostore šole. Tudi dve osebi, ki sta ostali v prostorih šole, so uspešno rešili. Po končani intervenciji gasilcev, so se nam tudi na kratko predstavili in spregovorili nekaj besed o evakuaciji ter o njih samih. Spoznali smo, da so gasilci srčni ljudje, ki nam z veseljem priskočijo na pomoč, ko pride do požara, potresa ali kakšne druge nesreče.

Zahvaljujemo se jim za sodelovanje in jih že v naprej vabimo, da v letu 2017 akcijo ponovimo.

– Povezava do galerije slik

Dostopnost