Skoči na glavno vsebino
Select Page

V februarju 2016 se bomo na naši šoli pridružili akciji mesec varne rabe interneta in mobilnih naprav pod sloganom »Prispevaj k prijaznejšemu internetu tudi ti!« Glavni namen aktivnosti je promocija varne in odgovorne rabe tehnologije, predvsem med otroki in mladostniki.

Gre za osrednji dogodek evropske mreže centrov za varnejši internet INSAFE (www.saferinternet.org), v katerem delujejo nacionalni točke osveščanja o varnih ter učinkovitih načinih rabe interneta ter IKT tehnologij. Znotraj mreže že od leta 2005 uspešno deluje tudi slovenski Center za varnejši internet in točka osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI (www.safe.si).

Na šestih od sedmih celin je vsako leto organiziranih na stotine dogodkov z namenom dviga ozaveščenosti o varni uporabi spletnih tehnologij. Od leta 2004, ko je Dan varne rabe interneta  potekal prvič, je znatno prerastel evropske geografske meje in ga sedaj praznujejo že v več kot 100 državah po celem svetu, od Brazilije do Japonske in Kenije.

Na naši šoli se bomo pobudi priključili tako, da bomo izvedli izobraževanja in aktivnosti pri izbirnih predmetih računalništva v 4, 5, 7, 8, 9 razredu in v času podaljšanega bivanja.

Obenem ste otroci in starši vabljeni, da tudi sami doma pregledate simpatična gradiva, ki so vam dostopna na spletni strani www.safe.si v meniju Gradiva in orodja.

 

Dostopnost