Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani starši,

čas izrednih razmer lahko izkoristimo tudi kot čas priložnosti, da se naučimo uporabljati številne možnosti izobraževanja na daljavo, ki nam jih ponuja sodobna tehnologija.

Učitelji vas vabimo, da skupaj z otroki stopimo na to pot in se naučimo nekaj novega.

Prilagam sporočilo za otroke. Prosim vas, da obe sporočili v nedeljo zvečer skupaj preberete in poskrbite za delovno okolje, v katerem se bodo otroci doma lahko učili.

Svetujemo, da naj pouk poteka v čim bolj enakih časovnih okvirih, kot se odvija v šoli, saj so otroci navajeni takega delovnega ritma. Vsak dan naj pričnejo učenje s prvo uro ob 8.20 in končajo, ko opravijo vse delo po dnevnem urniku ter navodilih, ki jih bodo učitelji praviloma dva dneva v naprej pripravljali v spletnih učilnicah.

Učiteljice so opazile, da so mnogi otroci v šoli »pozabili« učbenike in delovne zvezke. Vabim vas, da jih prevzamete v ponedeljek med 8.00 in 10.00 uro.

Na OŠ Dragomelj smo postavili lastne spletne učilnice, ki bodo javno dostopne vsem uporabnikom (predvidoma do sobote popoldan). Za njihovo uporabo ne potrebujete prijave. Kot dodatno storitev smo vam preko otrok in v petek po običajni pošti posredovali tudi prijavne podatke za prijavo v e-asistenta in naše e-učilnice, preko katerih bodo lahko otroci uporabljali tudi forum in oddajo dokumentov.

Vabim vas, da na podlagi navodil na spletni strani poizkusite z registracijo. Ponavljam, otroci bodo svoje delo lahko opravili brez registracije, bodo pa brez registracije lahko z učitelji komunicirali le preko elektronske pošte.

Kot kaže, so se za izobraževanje na daljavo aktivirale in povezale mnoge pomembne inštitucije v Sloveniji, obeta se izobraževanje za prvo triado preko Televizije Slovenije. Učitelji bodo novosti spremljali in jih vključevali v navodila za delo, ki jih bodo učenci dnevno prebirali.

Cenjeni starši, želimo si vaše pomoči v smislu spremljanja in kratkega pregleda aktivnosti po opravljenem dnevnem delu vaših otrok. Učenje je njihova naloga, a brez vaše ljubeče pozornosti so pogosto drugi izzivi privlačnejši. Prosimo vas torej za dnevni nekajminutni pregled opravljenega dela vašega otroka.

Gotovo bomo naleteli na težave in izzive, ki se pojavijo ob vsaki uvedbi novosti. Vabim vas k pogosti komunikaciji z učitelji, ki vam bodo radi pomagali.

Prepričan sem, da nam bo uspelo, da bomo virus uspeli zajeziti in da se bomo po tem obdobju nazaj ozirali z nasmehom in se spominjali lepih trenutkov ter bomo ponosni na novo naučena znanja in spretnosti uporabe IKT pri izobraževanju.

V upanju, da se čim prej spet srečamo v živo, vas lepo pozdravljam.

Peter Jerina
ravnatelj

Dostopnost