Skoči na glavno vsebino
Select Page

Pa je končno prišel tisti najboljši dan v tednu ali mesecu za učence 5. razreda, ob omembi katerega so kar vriskali od veselja. Svojo neučakanost na zimski športni dan so stežka krotili, čemur priča njihov zgodnji prihod v šolo.

V petek, 26. 1. 2018, smo se učenci in učitelji odpravili z avtobusom proti Ambrožu pod Krvavcem, od koder smo se s kabinsko žičnico povzpeli iz 602 m na 1450 m nadmorske višine in ob vzpenjalni vožnji široko odpirali oči. Kljub temu, da nam je pogled proti Julijskim in Kamniško-Savinjskim Alpam zastrla megla, smo uživali in se ob marsikaterem prestrašenem kriku nekaterih učencev prijetno, a bodreče nasmejali. Od zgornje postaje kabinske žičnice do sankališča nas je čakala polurna hoja, ki je marsikoga prav dodobra utrudila. A, zaradi silne želje po sankanju smo vzpone in zavoje uspešno premagali in kar hitro smo bili na sankališču. Učitelja zimskih športov sta nam predstavila pravilno uporabo sank in tub ter pokazala območje sankanja in opomnila na upoštevanje varnostnih pravil. Kar hitro po tem smo zgrabili sanke in tube ter se spustili po prvem hribu, ki nas je le pripeljal do pravega sankališča. Navdušenje med spusti je pričalo temu, da je sankanje eno izmed najlepših zimskih radosti, še posebej, če to počneš v družbi svojih sošolcev in pod budnim očesom skrbnih učiteljev. 

Kot poslastica za na konec nas je v Cerkljah pod Krvavcem pričakala mobilna ekipa Radia 1 z Mihom Deželakom na čelu in prevzem 360° fotografij, ki smo jih posneli na megleni krvavški plaži. In zopet so naši dragomeljski učenci dokazali, da jim prijetna sankaška utrujenost nič ne more, saj so ves čas peli, tako na avtobusu kot v Cerkljah, kjer so naredili pravo zabavo. 
Nekaj zimskih dogodivščin petošolcev si lahko ogledate v priloženih fotografijah. 

Arnela Jahić

Dostopnost