Učenci 4.b razreda smo današnji dan, ki je posvečen Tradicionalnemu slovenskemu zajtrk preživeli malo drugače.
Posebno pozornost smo namenili medu in čebelam, ki igrajo ključno vlogo pri ohranjanju ekosistema. Z izobraževalnimi dejavnostmi smo podrobneje spoznali življenje čebel, pomen opraševanja ter vpliv čebel na pridelavo hrane.
Poleg tega smo se soočili tudi s problemom zavržene hrane, kar je še posebej aktualno v današnjem času, ko se soočamo z globalnimi izzivi glede prehranske varnosti in trajnosti. S tem smo izpostavili pomen zmanjševanja odpadkov in odgovornega ravnanja s hrano.
Na šolskem igrišču smo posadili lipo, ki je simbol slovenske tradicije in povezanosti z naravo. Lipe so medene rastline, ki privabljajo čebele in druge opraševalce. S tem prispevamo k ohranjanju biodiverzitete in spodbujamo lokalno pridelavo medu.
S svojimi dejavnostmi smo pokazali, kako lahko sodelujemo pri ohranjanju tradicije in skrbimo za okolje. Vsi lahko s skupnimi močmi prispevamo k boljši prihodnosti.