Skoči na glavno vsebino
Select Page

Učenci 4.b razreda smo današnji dan, ki je posvečen Tradicionalnemu slovenskemu zajtrk preživeli malo drugače.

Posebno pozornost smo namenili medu in čebelam, ki igrajo ključno vlogo pri ohranjanju ekosistema. Z izobraževalnimi dejavnostmi smo podrobneje spoznali življenje čebel, pomen opraševanja ter vpliv čebel na pridelavo hrane.

Poleg tega smo se soočili tudi s problemom zavržene hrane, kar je še posebej aktualno v današnjem času, ko se soočamo z globalnimi izzivi glede prehranske varnosti in trajnosti. S tem smo izpostavili pomen zmanjševanja odpadkov in odgovornega ravnanja s hrano.

Na šolskem igrišču smo posadili lipo, ki je simbol slovenske tradicije in povezanosti z naravo. Lipe so medene rastline, ki privabljajo čebele in druge opraševalce. S tem prispevamo  k ohranjanju biodiverzitete in spodbujamo  lokalno pridelavo medu.

S svojimi dejavnostmi smo pokazali, kako lahko sodelujemo pri ohranjanju tradicije in skrbimo za okolje. Vsi lahko s skupnimi močmi prispevamo k boljši prihodnosti.

Dostopnost