Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani!

Slovenska karitas pričenja z že 12. zaporedno akcijo Pokloni zvezek. Z akcijo želijo zbrati čim več zvezkov za socialno ogrožene otroke.
V lanskem letu so tudi z našo pomočjo zbrali več kot 30.000 zvezkov.

Letošnja akcija bo zaradi epidemije COVID-19 potekala na drugačen način. Zbiranje zvezkov bo potekalo v trgovskih centrih, preko spletne trgovine ali pa z SMS sporočilom ZVEZEK ali ZVEZEK5 na 1919.

Ker ste, dragi starši in učenci, v preteklih letih že večkrat pokazali, da ste solidarni, vas vabim, da se tudi letos pridružite akciji. Več o sami akciji pa v spodnjem dopisu.

Lepo vas pozdravljam.
Mojca Grad, mentorica akcije na OŠ Dragomelj

OBVESTILO ZA STARŠE

Povabilo k sodelovanju in predstavitev akcije POKLONI ZVEZEK

Spoštovani starši in otroci vljudno Vas vabimo k solidarnosti do tistih, ki nimajo sredstev za nakup novih šolskih potrebščin.
Na Karitas se vsako leto obrnejo številne družine, ki potrebujejo pomoč tudi pri nakupu šolskih potrebščin. Največja težava v takih družinah je neredno in slabo plačano delo, bolezen enega izmed staršev, nenadne nesreče, slabi pogoji za bivanje in podobno. Glede na naše izkušnje iz zadnje gospodarske krize pričakujemo, da se bodo stiske letos še povečevale. Pomoč s šolskimi potrebščinami bo zagotovo potrebovalo več kot 12.000 osnovnošolcev. V poletnih mesecih bodo na Karitas prejeli pakete z delovnimi zvezki in potrebščinami, nekateri pa tudi bone ali pomoč pri plačilu položnic za šolske potrebščine. K tem paketom bomo dodali tudi zvezke in e-razglednice, ki jih boste zbrali in poklonili v akciji »Pokloni zvezek«.
Ø Povabilo k sodelovanju
Letošnja akcija Pokloni zvezek bo zaradi izrednih razmer koronavirusa potekala na drugačen način kot ste jo bili vajeni do sedaj. Tudi letos Vas vabimo, da skupaj z otroki poklonite nov, velik, črtan zvezek za osnovnošolce, ki tudi v Sloveniji potrebujejo tovrstno pomoč. Prilagamo vam tudi e-razglednico, na katero naj otroci doma zapišejo sporočilo, misel, pozdrav … in/ali narišejo risbo za skritega prijatelja v stiski, ki bo zvezek prejel.
Ø Načini darovanja zvezka
Zvezek ali pa tudi šolske potrebščine lahko poklonite:
• v trgovskih centrih,
• v spletni trgovini (kupljen zvezek bo dostavljen Slovenski karitas),
• s SMS sporočilom ZVEZEK ali ZVEZEK5 na 1919. Tako boste darovali 1 ali 5 EUR (za kvaliteten zvezek sta potrebna 2 EUR).

Vse podrobnosti, e-razglednica, zgodbe družin v Sloveniji in kratki filmi so na voljo na: www.karitas.si/pokloni-zvezek:

»Vsi smo povabljeni, da pomagamo družinam in otrokom v stiski. Vsak človek se v življenju kdaj znajde v težavah. Biti solidaren pomeni priskočiti na pomoč človeku, ki te potrebuje. Načinov za dobro delo med sovrstniki je veliko. Lahko jim poklonimo zvezke, namenimo lepo misel, jim pomagamo pri učenju, …«
Hvala! Slovenska karitas

Dostopnost