Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani!

Na mednarodni dan Zemlje, 22. aprila 2018, že četrto leto zapored v več kot 150 slovenskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah ter fakultetah poteka zaključek vseslovenskega ozaveščevalno-humanitarnega projekta JAZ, TI, MI … ZA SLOVENIJO – STARA PLASTENKA ZA NOVO ŽIVLJENJE. Z odprodajo zbranih odpadnih plastenk PET bo družba Dinos, DROE Unirec letos sofinancirala nakup ultrazvočne naprave srca za novorojenčke v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Več odpadnih plastenk kot bomo zbrali, višji bo finančni prispevek!

Tudi mi smo se pridružili projektu, zato vabljeni k sodelovanju, da skupaj zberemo čim več odpadnih plastenk PET.

Vse zbrane odpadne plastenke morajo biti popolnoma izpraznjene, oprane in stisnjene.

Zbirajo se izključno čiste plastenke pijač (sokov, vode, gaziranih pijač …) in mlečnih izdelkov z oznako PET. Plastenk PET, ki so vsebovale olje, kis, prašek, mehčalec ali šampon … ne zbiramo, saj vsebina lahko oteži njihovo predelavo.

******************

Organizator, društvo Tandem Zagorje, in partnerji želijo s tem projektom spodbuditi mlade k dobrodelnosti in jih hkrati ozaveščati o možnostih recikliranja odpadnih plastenk – iz odpadne plastenke v procesu predelave namreč lahko nastane nova plastenka. Zapiranje snovnih tokov oz. krožno gospodarstvo je nujen ukrep in eden temeljnih načinov ohranjanja naravnih virov.

******************

V pomoč vam je trikotnik na embalaži, pri katerem mora biti navedeno, da gre za izdelek PET. Vse druge oznake (HDPE, LDPE, PP..) NE spadajo v vrečo s plastenkami.

Plastenke zbiramo na zbirnem mestu v spodnji avli šole.

Ker vsaka plastenka šteje!

 

 

Mentorica: Špela Lebeničnik

 

Partnerji projekta:

ob podpori slovenskih komunalnih podjetij

Dostopnost