Skoči na glavno vsebino
Select Page

Jutro naju je pozdravilo s svetlim soncem. Namestili sva se v vozilo, ki je, po zagotovilu šoferja, najhitrejši kombi v Sloveniji. In res, v zgolj dveh urah in četrt sva že občudovali beneško laguno, ki se je razprostirala na obzorju.

Na letališču sva se takoj počutili domače, saj so glavnino glasnega vrveža predstavljale šolske skupine, ki so hitele vsaka proti svojemu cilju. Jeklene ptice so vzletale in pristajale ena za drugo, a ko potuješ z nizkocenovcem, moraš vedno računati na kakšno minuto zamude. Tako je tudi bilo. Po skoraj enourni zamudi smo končno vzleteli. Čeprav vsaka s svojo knjigo v roki, so najine oči neprestano uhajale k čudovitim razgledom, ki jih je nudilo jasno vreme.

Ko so se pojavile prve meglice sva vedeli, da sva nekje nad morjem in da smaragdni otok ni več daleč. Irska je čarobna dežela, ki te očara že na prvi pogled. Skoraj 2000 kilometrov od doma, a vendar tako zelo zeleno in domače …

Po prihodu sva se nastanili v prijetnem malem hotelu, oddaljenem nekaj kilometrov od mestnega središča. Obuli sva pohodne čevlje, si oprtali nahrbtnika in se odpravili na kratek raziskovalni sprehod. Čeprav bo jutrišnji začetek tečaja omejil najin čas za raziskovanje, sva polni pričakovanj glede novih izkušenj in poznanstev. Najbolj pa sva vznemirjeni zaradi pridobivanja novih strokovnih znanj in uporabnih orodij, ki bodo učencem in učiteljem naše šole omogočila še učinkovitejše ustvarjanje našega skupnega varnega in spodbudnega učnega okolja.

Dostopnost