Skoči na glavno vsebino
Select Page

NasmehKončno smo dočakali obilnejše padavine snega, ki se je obdržal dlje kot 15 minut, v veliko veselje otrok in malo manjše staršev. Hitro smo se organizirali in privlekli rekvizite s podstrešja.

TEK NASMUČEH

 Dobra priprava je ključ za uspeh, pravijo, zato smo vse smuči, čevlje in palice lepo zložili v vmesni prostor med garderobami.

Takoj ko zazvoni šolski zvonec sledi turbo oblačenje. Najprej mučno obuvanje, izbiranje pravšnje številke. Saj je tako kot v trgovini a ne? Pa ta prave palice in smuči…. in ko smo že vsi čisto premočeni in mine obupno veliko minut smo vsi pripravljeni, pravzaprav skoraj vsi, ker vedno komu kaj manjka. Enemu kapa, drugemu rokavice, učitelju ključi…..

Ampak trud je poplačan takoj ko se skobacamo iz šole. Moji zlati "osmarčki" povlečejo progo tja čez občinske meje in se pri tem kislo smejejo rekoč: "To smo zdaj naredili, da se bodo drugi furali!"

"Kdo jim je pa kriv, če imajo tako malo ur športne,"si mislim jaz in že so na vrsti drugi razredi, slavni 6. pa četrtarčki. Hana je ugotovila s fizikalno natančnostjo, da je na naši progi tudi klanec, navzdol. V hudem metežu v petek zadnjo uro, ko sem mislil, da bosta Ambrož in Domen preživela kar cel vikend na smučeh sta se privlekla kot osvajalca severnega pola, zasnežena in rdeča v obraz. "Hvala učitelj," so nekaj za kar se je bilo vredno potruditi.

Slike s smučanja četrtošolcev si lahko ogledate v galeriji. Slike je posnela vedno nasmejana učiteljica Martina.

 

KRPLJANJE

Učenke in učenci 3.b (učiteljice Alenke) so se podali na sneg s krpljami, pravzaprav s krpljicami za otroke. Dežurni učenec je bil ravno Rok, ki se je izkazal za odličnega pomočnika pri pripenjanju, odpenjanju in pospravljanju. To pa je bla čisto zaresna ura športne na snegu. Tema – atletika, metodična enota – teki, vsebine – igre na snegu.

Šklepetalo je kot v panju in ugotovili smo, da je malo težje teči po snegu kot v telovadnici, ampak je tudi pasti mnogo mehkejše, zato je bilo padcev kar precej, tudi namernih. preskusili smo novo igrico: Medvedek stoj, na koncu pa kot se za sneg spodobi še snežno skulpturo. Deklice so ustvarile želvo, dečki pa … uganite sami.
Dostopnost