Skoči na glavno vsebino
Select Page

Na Osnovni šoli Dragomelj smo že tretje leto zapored za starše in krajane pripravili Večer lepe besede in tako popestrili pusti čas po novem letu. Letošnjega smo naslovili ŠUMIJO GOZDOVI DOMAČI. KAKO DOLGO ŠE?, saj je 2011 mednarodno leto gozdov. Hkrati smo dodali nov kamenček v niz projektov, ki na šoli potekajo zato, da bi si pridobili ZELENO ZASTAVO.

Pri ustvarjanju programa smo se povezali z našim cenjenim sokrajanom, vsestranskim umetnikom, Janezom Medveškom. Na svojih potepanjih po Sloveniji je v svoj objektiv ujel že nešteto posnetkov: na eni strani naravne lepote in na drugi pretresljive posege v naravo ter njeno uničevanje. Kolažu, ki ga je ustvaril prav na našo prošnjo, je dodal še svoje izbrane misli o gozdu ter nežne zvoke citer kot zvočno podlago.

Mladi recitatorji, pevci mešanega mladinskega zbora ter instrumentalisti z mentoricama Ireno Kraupner in Jasno Medved Nišavić smo pripravili svoj program na temo gozda, narave in skrbi za čisto okolje in tako se na je na Večeru lepe besede slikovito razmišljanje o gozdu prepletalo z občutenimi recitacijami najlepših besedil na omenjeno temo. Program so polepšali tudi pevci s prepevanjem ljudskih pesmi ter instrumentalisti.

Obiskovalci so nam izrekli številne pohvale, saj so bili navdušeni nad izborom  in izvedbo.

Sporočilo letošnjega Večera lepe besede je bilo vsekakor širše, kot ga je obetal njegov naslov. Prav zaradi tega smo pred slovenskim kulturnim praznikom prireditev ponovili za vse učence, saj je tudi skrb za naravo in čisto okolje pomemben del kulture posameznika in naroda.

 

 

Irena Kraupner

Mentorica

 

Dostopnost