Skoči na glavno vsebino
Select Page

Dragi starši!

Sporočamo vam, da smo prejeli sporočilo staršev učenca 4. razreda o potrjenem primeru pandemske gripe. V šoli se ne moremo izogniti raznim oblikam druženja otrok, zato pričakujemo, da se lahko pandemska gripa razširi.Želimo, da bo naša šola  delovala na običajen način tudi v tem času.Osnovna šola Dragomelj je sprejela  ukrepe za zmanjševanje širjenja pandemske gripe, ki so bili objavljeni na spletni strani šole in na oglasni deski.V tem trenutku je šola storila vse, kar je smiselno, da bo lahko pouk nemoteno potekal. 

 

Za uspešno preprečevanje širjenja pandemske gripe potrebujemo tudi vašo pomoč. Pri tem nam lahko pomagate tako,  da sami  naredite nekaj stvari: 

  • Naučite svoje otroke, da si pogosto in pravilno umivajo roke z milom in vodo. 
  • Naučite svoje otroke, da se z rokami ne dotikajo nosu, oči in ust. 
  • Naučite svoje otroke, da kašljajo in kihajo v robček ali zgornji del rokava, če nimajo robčka pri roki. 
  • Naučite svoje otroke, da si po kašljanju in kihanju pravilno umijejo roke.  
  • Seznanite se z znaki pandemske gripe, ki so:  povišana telesna temperatura 37,8 stopinj Celzija ali več, kašelj, boleče grlo, zamašen nos, bolečine v mišicah, glavobol, utrujenost. Nekateri  oboleli imajo lahko tudi drisko ali bruhajo.  
  • Ne pošiljajte bolnega otroka v šolo! Bolan otrok  ne sme v skupino. Če bo otrok zbolel v šoli,  boste prejeli obvestilo, da ga odpeljete domov. Poskrbite, da bo otrok ostal doma 7 dni  oziroma do ozdravljenja.

  Več informacij o pandemski gripi najdete na :  www. ustavimogripo.si  www.ivz-rs.si

Dostopnost