Skoči na glavno vsebino
Select Page

Začetek februarja so se nekateri učenci osmega in devetega razreda, skupaj z učiteljicama Matejo Puizdar in Sonjo Kračman, v organizaciji agencije Twin odpravili na izlet v London. Naša pustolovščina se je pričela v Tivoliju, po vožnji na letališče Zagreb pa so se nekateri učenci prvič veselili doživetja potovanja z letalom. Po prihodu v prestolnico Anglije in namestitvi v nadvse udobnem hotelu je sledilo spanje ter priprava na zelo natrpan naslednji dan, ki je obetal veliko. Najprej nas je osrečilo sonce, ki je obsijalo London. Ker je bil dan namenjen raziskovanju mesta, nas je pot najprej popeljala na podzemno železnico, nadaljevali pa smo s ‘pohajkovanjem’ po mestu, si ogledali Buckinghamsko palačo z menjavo straže ter popoldne preživeli s tako težko pričakovanim nakupovanjem na Oxford Streetu ter preizkušali svoje znanje angleškega jezika.

Svojo pustolovščino smo naslednji dan nadaljevali s sprehodom pod reko Temzo, z ogledom ničelnega poldnevnika ter si nato privoščili še priljubljeno angleško kosilo “Fish and Chips”. Ta dan nam je nato postregel še z zanimivo vožnjo po Temzi, kjer smo imeli prelep pogled na Big Ben, parlament, Tower Bridge ter še na mnoge znamenitosti. Seveda pa nas je ves čas spremljal tipični angleški veter, ki nas je opomnil, da smo zagotovo v Londonu. To pa še ni bilo vse. Dan nam je prinesel še veliko veselja, saj nam je London Eye omogočil opazovanje Londona s ptičje perspektive, nato pa smo se lahko slikali še s slavnimi v muzeju voščenih lutk. Za konec pa smo si privoščili še odlično večerjo.

Naše zanimivo popotovanje se je končalo s sprehodom po najbolj prestižnem delu Londona ter z ogledom naravoslovnega muzeja z dinozavri ter kitom v naravni velikosti. Sledil je le še let v Zagreb in vožnja v Ljubljano. Domov smo se vrnili polni vtisov, pa tudi znanj. Bilo je resnično nepozabno!

Vtisi v sliki (galerija) in besedi: Mateja Puizdar

 

Dostopnost