Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani,

obveščamo vas, da je  Evropska komisija vzpostavila posebno spletišče – Kotiček za otroke, namenjeno otrokom in mladim. Spletišče vsebuje informacije o pravicah otrok ter igre, kvize in podatke o EU in njenih državah članicah. Otroci lahko tako na enostaven način izvejo pomembna dejstva o EU, njeni zgodovini in njenih državah članicah prek iger in kvizov, ki so na voljo v 22 jezikih EU.  S tem novim spletiščem Evropska unija otrokom prvič nudi informacije o Uniji in o njihovih pravicah, ki so pripravljene posebno zanje in podane v slogu, ki ga razumejo.

Kotiček za otroke sestavljajo trije deli:

  • Prvi del so igre in kvizi, kjer lahko otroci, stari od 6 do 16 let, igrajo zabavne in poučne igre, ki so jih pripravile Evropska komisija in druge institucije.

 

  • Drugi del nosi naslov “Evropska unija: kaj je to?” Tu so na voljo interaktivni zemljevid Evrope ter zabavni podatki o EU in vseh državah članicah.

 

  • Tretji del z naslovom “Spoznaj svoje pravice” vsebuje igre, video posnetke in informacije o pravicah otrok iz dveh starostnih skupin.

.
Kotiček za otroke se povezuje in združuje z obstoječim spletiščem za učitelje – Kotičkom za učitelje, ki vsebuje gradivo, s katerim lahko učitelji razložijo, zakaj je bila ustanovljena EU in kako deluje.

Kotička za otroke in učitelje lahko najdete v meniju Povezave v rubriki Uporabno ter neposredno na:
http://europa.eu/kids-corner/

Dostopnost