Skoči na glavno vsebino
Select Page

Učenci tretjega razreda so srečno prispeli v dom Čebelico v Dolenji vasi pri Čatežu.

Vsi učenci so se uspešno vključili v program doma Čebelica.

 Prvi dan smo se preko zabavnih iger spoznali z novimi učitelji ter se seznanili s pojmom orientacija in s smermi neba. Ogledali smo si okolico doma in se sprehodili po vasi Čatež. Svoje vtise so učenci strnili v obliki dnevnika. Za zabaven zaključek dneva pa smo se še poveselili od družabnih igrah. 

Drugi dan smo se sprehodili po Zaplaških stezicah in se dvignili na Bajturn (609 m). Nazaj grede smo si ogledali še zunanjost romarske cerkve na Zaplazu. Popoldan smo se naučili, kako preživeti v naravi ter se posladkali s pečenimi jabolki. Po večerji smo se ob večernem sprehodu naučili še nekaj o zvezdah in planetih.

Tretji dan smo se dopoldan odpravili na daljši pohod do turistične kmetije in tako prehodili delček Levstikove poti od Litije do Čateža. Na poti smo opazovali zanimivosti v gozdu in ob njem. Popoldan pa smo odšli v gozd ter tam ustvarjali bivališče za škrata Čateža in si izmišljali zgodbice o njem. Zvečer smo se pomerili v kvizu "čebeljnjak znanja".

Četrti dan smo spoznali športno plezanje in športno lokostrelstvo. Oboje nam je šlo prav dobro od rok (slike bodo na ogled, ko se vrnemo v šolo). Pred kosilom nas je obiskala gospa ravnateljica. Popoldan smo odšli v gozd in se igrali različne didaktične igre. Zvečer smo se pozabavali na "škratoverm plesu", kjer se je vsaka soba predstavila s svojo točko.

Dostopnost