Skoči na glavno vsebino
Select Page

Letos smo že tretjič na naši šoli organizirali pomembno tekmovanje v namiznem tenisu, na katerega so se uvrstili učenke in učenci s področij osrednje Slovenije (Ljubljana, Zalog, Domžale, Kamnik, Medvode, Vodice, Polhov Gradec, …) in Dolenjske (Novo mesto, Šmihel, Šmarješke Toplice, …).

Na tem tekmovanju, tretjem po vrsti, se uvrstijo le zelo dobri in odlični tekmovalci, zato smo v sredo, 17. aprila lahko spremljali atraktivne dvoboje v vseh kategorijah posamezno in ekipno. 

Otroci so tekmovali na 9 mizah, na katerih so sodili naše učenke in učenci. Na skoraj 5 urnem turnirju, kjer so tekmovali po sistemu »vsak z vsakim« in je bilo odigranih okoli 200 iger v 6 kategorijah, so sodniško delo vestno opravljali Andrej B., Matic B., Marcel U., Lucija M., Maj in Ula G., Ana B. in Jan K.. Pri sojenju so sodelovali še David G., Adam in Aleksander R., Stevan T. in Vasja V.

Za to, da je delo potekalo nemoteno, je za zapisnikarsko mizo računska dela opravljal g. Janez Zore iz NTZS, v strokovni komisiji pa sva bila poleg g. Zoreta še David Orešnik in Iztok Bregar.

Za spremljevalne učitelje in trenerje je poskrbela športna pedagoginja naše šole Nataša Šafarić Seljak. Učenke in učenci tekmovalci so se na tekmovanju vedli vzgojeno, skratka v duhu »fair playa«.

Odzivi s tekmovanja so bili pozitivni, tako s strani udeležencev kot njihovih spremljevalcev. Na nadaljnje tekmovanje, polfinale DP, so se uvrstili po prvi 4 posamezniki in prvi 2 ekipi.

Za naslednje leto bi si želeli le še osenčenje oken, saj svetloba in sončni žarki zmanjšajo igralni prostor in smo morali mize umaknili v notranjost telovadnice. Zahvala gre tudi Tomažu Pajniču z OŠ Preserje Radomlje, ki nam je posodil namiznoteniške pregrade in seveda hišniku Marjanu, ki je pripravil telovadnico za tekmovanje.

Iztok Bregar

Dostopnost