Skoči na glavno vsebino
Select Page

Tudi letos se je OŠ Dragomelj odločila, da sodeluje v čistilni akciji, ki jo je pripravila Občina Domžale v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi.

Čistili smo v petek, 8. 4. 2022. Učenci od 1. do 9. razreda so bili razporejeni na različne lokacije. Čistili smo kraj Dragomelj, Pšata, Šentpavel, Podgorica. Seveda smo najprej poskrbeli za varnost, zato so najmlajši čistili otroška igrišča. Malo starejši pa so se podali v širšo okolico šole. Izkazalo se je, da so ceste in poti po Dragomlju očiščene (zato smo bili veseli), na travnikih, gozdičkih, poteh ob avtocesti, v jarkih, pa smo našli veliko odpadkov. Po dogovoru s krajevno skupnostjo, smo večje smeti pustili ob poteh, kjer so jih odpeljali gasilci.

Vsi učenci so bili zadovoljni, da so lahko sodelovali pri čistilni akciji, saj se dobro zavedajo, kako pomembno je, da je okolica v kateri bivamo čista. Z ekološkimi vsebinami pa za ta mesec še nismo zaključili, saj praznujemo dan Zemlje in pripravljamo prireditev ZEMLJA PLEŠE ter zbiralno akcijo starega papirja.

Dostopnost