Skoči na glavno vsebino
Select Page

Tudi letos se je OŠ Dragomelj odločila, da sodeluje v čistilni akciji, ki jo je pripravila Občina Domžale v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi.

V petek, 24. 3. 2023 smo vsi zaposleni, ter vsi učenci zavihali rokave, si nadeli rokavice in očistili kraje Dragomelj, Pšata, Šentpavel in Podgorica. Seveda smo najprej poskrbeli za varnost, zato so najmlajši čistili otroška igrišča. Malo starejši pa so se podali v širšo okolico šole. Izkazalo se je, da je akcija nujno potrebna, saj smo na travnikih, v gozdičkih, poteh ob avtocesti, v jarkih, našli veliko odpadkov. Predvsem so to prazne plastenke, pločevinke, embalaža hrane, ter gradbeni material. Po dogovoru s krajevno skupnostjo, smo večje vreče s smetmi pustili ob poteh, kjer so jih popoldan odpeljali gasilci. Po akciji nas je v šoli pričakalo sadje, ki nam ga je za dobro opravljeno delo priskrbela krajevna skupnost Dragomelj Pšata.

Kljub slabemu vremenu se je akcija v soboto dopoldan nadaljevala. Zbrali so se krajani in nadaljevali s čiščenjem in urejanjem kraja. Gasilci so očistili reko Pšato, ter avtobusni postaji in ekološke otoke. Po akciji, pa je sledilo druženje v gasilnem domu ob dobri hrani in pijači.

Vsi učenci so bili zadovoljni, da so lahko sodelovali pri čistilni akciji, saj se dobro zavedajo, kako pomembno je, da je okolica v kateri bivamo čista. Z ekološkimi vsebinami pa v naslednjem mesecu nadaljujemo, saj praznujemo dan Zemlje in pripravljamo zbiralno akcijo starega papirja.

Vsem učencem, zaposlenim in krajanom ZAHVALA za pomoč, dobro voljo in odlično opravljeno delo, saj je naša okolica zopet čista in upamo, da dolgo ostane tako.

Gabrijela Visenjak

Dostopnost