Skoči na glavno vsebino
Select Page

Na naši šoli se bomo tudi letos aktivno vključili v dejavnosti Evropskega tedna programiranja (EU Code Week; 10. – 18.10.2015).

Kot predlaga slovenska ekipa Evropskega tedna programiranja, bomo v okviru pouka izbirnih predmetov računalništva ter v nekaterih oddelkih podaljšanega bivanja spoznavali programiranje na različnih ravneh.

Evropski teden programiranja že tretje leto podpira tudi Evropska komisija, Slovenija pa je bila pobudnica teh dejavnosti. Dejavnosti pa podpirajo različni deležniki, tudi podjetja, npr. Goole, SAP, Samsung, pa tudi iniciativa Internetweek.

Cilj dejavnosti je ozaveščati uporabnike računalnikov in mobilnih naprav, da učenje programiranja pripomore k boljšemu razumevanju njihovega delovanja. Znanje iz računalniškega programiranja nas tudi opolnomoči, da lažje raziščemo ustvarjalne ideje in smo inovativni pri izobraževanju, delu in igri. Projekt je namenjen vsem starostnim skupinam in predstavlja priložnost in izziv vsem državljanom Evropske unije, da nadgradijo raven svojih kompetenc in prispevajo dvigu konkurenčnosti v svetu.

Podrobnosti si lahko ogledate na naslovu www.codeweek.si.

Dostopnost