Skoči na glavno vsebino
Select Page

V letošnjem šolskem letu je potekala interesna dejavnost – Interaktivna astronomija. Namen dejavnosti je bil seznanitev s simulatorjem Universe Sandbox 2 in spoznavanje osnovnih astronomskih pojmov in pojavov. 

V osnovi je bila dejavnost zamišljena za učence višjih razredov, ki že poznajo osnove fizike. Zanimanja ni bilo toliko, saj so bili tudi termini neugodni, vsi pa vemo, da imajo otroci na voljo veliko interesnih dejavnosti.

Zato smo v letošnjem letu skušali izpeljati dejavnost v 5. razredu, saj so udeleženci pokazali veliko zanimanja in željo po ustvarjanju. Letom primerno je bila dejavnost prilagojena. Cilj je bil, da se učenci naučijo dela s simulatorjem in spoznajo nekaj osnovnih astronomskih zakonitosti. Vodilo je bilo kreativnost, domišljija in raziskovanje – čeprav morda predvsem vizualno.

V spodnji galeriji boste našli izdelke učencev, ki so znotraj simulatorja naredili lepe posnetke nekaterih pojavov ali pa so slikali svoje “platno” na katerem so skušali ustvariti nekaj zanimivega in zabavnega.

Učitelj Luka Jurković

Aleks B. K.

5.b

Maks S.

5.b

Matevž K.

5.b

Rok Z.

5.b

Oskar P.

5.b

Ažbe K.

5.b

Jure K.

5.b

Dostopnost