Skoči na glavno vsebino
Select Page

Dne 9.6.2016 je v opoldanskih urah v Domžalah potekal medobčinski turnir osnovnih šol v nogometu za 4. in 5. razrede (letnik 2005-2006) v organizaciji NK Domžale. Turnirja so se pod vodstvom trenerja Marka Vengusta (NK Domžale) udeležili tudi učenci OŠ Dragomelj v naslednji postavi:

– 4. razred: Tjaš Kepic (vratar), Nejc Drenik, Val Pokorn, Gabriel Sojer, Anže Banko, Alek Rakun
– 5. razred: David Grad (vratar), Jan Drenik, Rok Kralj, Nejc Lebar, Jošt Zajc, Nejc Novak      

Čeprav je turnir potekal v rahlo deževnem vremenu so se naši učenci z borbeno in dinamično igro prebili v polfinale, kjer jim je nasproti stala ekipa OŠ Rodica. Polfinalna tekma je bila izenačena in se je končala z izidom 2:2. Sledili so penali, kjer je bila naša ekipa bolj zbrana, saj je zadela vse tri poskuse, medtem ko so nasprotniki enega zgrešili. V finalu jih je čakala ekipa OŠ Jurija Vega Moravče, ki je v drugem polfinalu premagala ekipo OŠ Domžale.

Naši učenci so v finalu vseskozi narekovali močan pritisk na vrata nasprotnikove ekipe. Sredi 1. polčasa je za naše vodstvo z močnim strelom z razdalje zatresel mrežo Jošt Zajc. V drugem polčasu naša ekipa kljub minimalnemu vodstvu ni popuščala in je bila še naprej več pri žogi. Sredi 2. polčasa se je v gneči pred nasprotnikovim golom najbolje znašel Nejc Drenik, ki je povišal vodstvo na 2:0. Za piko na i lepi in kombinatorni igri je proti koncu tekme Gabriel Sojer z dolgim predložkom lepo zaposlil Jana Drenika, ki je z glavo dosegel gol ob bližnjo vratnico. Končni rezultat finalne tekme je bil 3:O za OŠ Dragomelj.

Vsem igralcem čestitamo za lepo in požrtvovalno igro in upamo na še več podobnih uspehov v prihodnjih letih.

Dostopnost