Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani starši,

v vednost vam pošiljam obvestilo, ki sem ga poslal učencem in učiteljem. Nobene panike ne sejem, zgolj malce opozarjam na higieno in podobno.

Obenem vas obveščam, da smo preventivno izvedli aktivnosti na štirih področjih:
• Pričeli smo s postopki priprave načrtov za kontinuirano delovanje in izvajanje vzgojno-izobraževalnih dejavnosti.
• Skladno z lastno presojo konkretnih primerov smo ocenili stopnjo tveganja in prilagodili svoje aktivnosti.
• Pripravili smo načrt in vzpostavili sistem za komuniciranje s ciljnimi skupinami.
• Z aktualnimi preventivnimi ukrepi smo seznanili vse vključene v vzgojno-izobraževalnem procesu in zaposlene.

Najpomembnejše se mi zdi, da bolni učenci ostanejo doma, enako pa pravzaprav velja tudi za nas učitelje in da vsi dobro skrbimo za higieno.

V upanju, da bo prav vse v redu, vas lepo pozdravljam,

Peter Jerina
ravnatelj

OKROŽNICA : Previdnost zaradi Koronavirusa

Dragi učenci,

v zadnjem času slišimo veliko novic in informacij v zvezi z novim virusom iz Kitajske, ki se je medtem razširil tudi k našim sosedom, v Italijo. V ta namen vam dajem nekaj napotkov in informacij ter dodajam upanje, da se nas bo “ujma” tokrat izognila.

Čistilke imajo navodilo, da pogosto (ob 10.00, 12.00, 14.00 in popoldan) razkužujejo kljuke in druga oprijemala po šoli. Popoldan tudi natančno razkužujejo mize in naslonjala stolov. Največ pa, v izogib morebitnemu širjenju virusa(-ov), lahko storite sami in sicer tako, da upoštevate navodila NIJZ, ki jih dodajam spodaj.

Naj vas tudi spomnim, da je v primeru, ko ste prehlajeni, kašljate, se skratka ne počutite dobro … bolje, da ostanete doma in se dobro pozdravite ter pridete v šolo šele, ko boste povsem zdravi.

Spremljajte šolska obvestila – ozvočenje, okrožnice in običajna spletna mesta (www, e-asistent), kjer vas bomo obveščali v primeru morebitnih ukrepov s strani države.

Za zdaj pa seveda brez skrbi! Vse je v redu 🙂

Lep pozdrav,

Peter Jerina
ravnatelj

Navodila NIJZ:

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo rokez milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna,za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.
Dostopnost