Skoči na glavno vsebino
Select Page

Strokovno izobraževanje »Posebne izobraževalne potrebe in napredni tečaj angleščine za učitelje« / Course »Special Education Needs (SEN) and Advanced English course for teachers« (Oxford, Združeno kraljestvo)

 

Erasmus+ projekt KA1 »Ne štejemo let učenja, ampak koliko naučenega imamo v letih« se počasi zaključuje, saj se je naš profesor športa Iztok Bregar udeležil zadnjega načrtovanega strokovnega usposabljanja za učitelje v sklopu tega projekta.

V obdobju od 11. 11. do 22. 11. 2019 se je Iztok udeležil dvotedenskega izobraževanja v Oxfordu, v Združenem Kraljestvu.

Cilj izobraževanja je bil pridobiti splošno razumevanje kaj so posebne potrebe ter usvojiti uspešne pristope za poučevanje in uporabo praktičnih strategij pri delu z učenci s posebnimi potrebami. V sklopu drugega projekta je organizator strokovnega izobraževanja želel udeležencem vliti zaupanje v njihovo znanje angleškega jezika in povečati njihovo znanje in zavest o poučevanju. Udeleženec s slednjega izobraževanja kot zelo dobro učno uro izpostavlja predavanje o pisanju esejev, pri katerem je zelo užival. Zapomnil si je pomembne iztočnice za pisanje, ki sem mu zdijo zelo pomembne, in sicer: količina (napišite ravno dovolj, ne preveč), kakovost (pišite samo resnico ali tisto v kar verjamete, da je resnično), ustreznost (jasen in pošten odnos) in način (izogibati se dvoumnosti).

Po dveh tednih izobraževanja, med katerim je Iztok obiskal tudi nekaj šol za otroke s posebnimi potrebami, se ves čas uril v angleščini, prisostvoval predavanjem vrhunskih učiteljev, spoznaval zgodovinsko-turistično podobo mesta in se družil s kolegi učitelji iz drugih evropskih držav, se je Iztok vrnil na svoje delovno mesto profesorja športa, zadovoljen in bogatejši za tako prekrasno Erasmus+ izkušnjo.

Dostopnost