Skoči na glavno vsebino
Select Page

Poslanica župana ob Tednu otroka® 2020

Vstopamo v Teden otroka® 2020 – ODGOVOR JE POGOVOR

Danes, 5. oktobra 2020, vstopamo v Teden otroka®, letos na temo ODGOVOR JE POGOVOR. Teden otroka se zaključi v nedeljo, 11. oktobra, in v tem tednu bodo zveze in društva prijateljev mladine organizirala različne prostočasne in razvedrilne programe za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji, obeležili pa ga bodo tudi vrtci in šole. Tudi Zveza prijateljev mladine Domžale skupaj z javnimi zavodi pripravlja v tednu otroka različne aktivnosti. V letošnjem letu se Teden otroka® povezuje s TOM telefonom, ki praznuje 30 let. Odgovor je pogovor je tako tema, ki združuje praznovanje obletnice TOM telefona in Teden otroka®.

Kot župan Občine Domžale imam to možnost in priložnost, da v lokalne aktivnosti vključim tudi pobude otrok. Saj so prav te zares iskrene, velikokrat priznam tudi zelo inovativne in preproste. V času mojega županovanja sem vedno dajal poudarek na delo z otroki, vsako leto pripravimo več dogodkov, od sprejema učencev in štipendistov v mojem uradu in obiska po šolah, do otroškega parlamenta in medenega zajtrka. A to leto nič ne gre po ustaljenih korakih, na vseh področjih so potrebne prilagoditve. Zaradi ukrepov NIJZ bomo naš tradicionalni sprejem ob tednu otroka letos izpustili, a vaš teden, teden otroka ne bo šel kar tako mimo.

Dragi otroci,

skupaj s podžupanjo vas vabiva, da na prav poseben način opozorite nase, naj bo tudi vaš glas slišan. Ob tednu otroka vas povabiva, da nam na Občino Domžale na Urad župana, Ljubljanska 69, 1230 Domžale (s pripisom Mini župan, oz. Mini podžupanja), napišete pismo z naslovom ŽUPAN ZA EN DAN oz. PODŽUPANJA ZA EN DAN in vanj zapišete v kakšni občini želite odraščati. Ob svetovnem dnevu otrok, 20. novembra 2020, pa vam sporočiva, za kateri dve pismi sva se odločila in, če bodo ukrepi dopuščali, bi se ta dan srečali in preživeli en delovni dan skupaj. Prav je, da tudi otroci skupaj z odraslimi oblikujete prihodnost, zato je nujno, da je tudi vaš glas slišan in vaši predlogi upoštevani.

 

Župan Občine Domžale

         Toni Dragar

                                                                                             

Dostopnost