Skoči na glavno vsebino
Select Page

Na prvo delovno soboto v koledarskem letu je na naši šoli v znamenju bližajočega kulturnega praznika potekal prav poseben dan. Čisto cela šola je dihala v umetniškem duhu in likovni ustvarjalnosti, saj smo izvedli prvi vsešolski likovni natečaj Zlata Paleta.

Sodelovali so vsi učenci, od 1.-9. razreda, ter se potegovali za lepe nagrade. Pravzaprav je bilo ustvarjalnosti in čudovitih izdelkov toliko, da smo število nagrad naknadno še povečali. Strokovna žirija v sestavi fotografinje Ivane Cunja, ilustratorja Mihe Hančiča in dragomeljske učiteljice likovne umetnosti Saše Žust, je imela težko delo. Nagradili smo po en izdelek iz vsakega razreda, nato najboljše delo vsake triade in na koncu še zmagovalca celotne šole, ki si je prislužil letošnjo Zlato paleto.

Čeprav se je sprva zdelo nemogoče izbrati glavnega zmagovalca, si je žirija pomagala z vprašanjem, kateri izdelek jih je tako prepričal, da jim je po pregledanih skoraj 400 likovnih delih, ves čas ostal v mislih, ker je izstopal s svojim sporočilom, likovnostjo in ustvarjalnostjo. In našli smo ga.

Zanimiva tehnika in spretna upodobitev izvirne ideje nas popeljeta v domišljijski svet zmagovalca, kjer je onesnaženost pravzaprav pošast z ostrimi zobmi, ki bo vsak čas pojedla naš planet. A vse še ni zaman! Tu je tudi vesoljček, oziroma astronavt, ki je prišel na pomoč in se odločil, da s svojo čistilno vesoljsko ladjo Zemljo posesa in očisti, še preden bo prepozno. Želimo si, da mu bo uspelo in čestitamo dobitniku Zlate palete 2018/2019:

Klemnu B. iz 1.b.

Še enkrat iskrene čestitke vsem sodelujočim učencem, ki ste s svojimi likovnimi izdelki razmišljali o pomenu skrbnega odnosa do okolja in okrasili našo šolo s čudovitimi razstavami. Če vas zanimajo še preostali zmagovalci, lepo vabljeni k ogledu razstave, nagrajena dela imajo v zgornjem desnem kotu dodano namreč majhno zlato paletko.

Dostopnost