Skoči na glavno vsebino
Select Page

Podelili smo nagrade in izbrali zmagovalca letošnjega festivala ustvarjalnosti Zlata paleta. Učenci so tokrat ustvarjali izdelke, ki jih je navdihnila poezija in tako povezali dve vrsti umetnosti – likovno ustvarjanje in pesmi. Ponovno so pokazali, da je naša šola polna ustvarjalnosti in talenta. Ponosni smo na vse umetnike in umetnice naše šole.

Razstavljeni izdelke, ki krasijo šolo, je skrbno pregledala strokovna žirija treh profesoric likovne umetnosti in izbrala zmagovalce.Ocenjevala je povezavo med likovno umetnostjo in poezijo, prepričljivost likovnega dela in izvirnost ideje.

Prepričal jo je izdelek, ki je izjemen na vseh treh področjih. Barve so spretno nanešene v številnih odtenkih in premišljeno izbrane, da pride motiv kar najbolje do izraza. Umetnina zažari kot sonce na deževen dan. V vsaki potezi se vidi spretnost in znanje umetnice. S potezami čopiča je ujela celo nekaj tako težko oprijemljivega, kot je veter ter nam ga skupaj z drugimi vremenskimi pojavi približala v podobi. Slika se zelo lepo poveže z izbrano pesmijo in prepriča kot ilustracija, ki se je ne bi branila nobena knjiga.

Prejemnica Zlate palete 2024 je Živa M., učenka 5.b razreda.

Dostopnost