Skoči na glavno vsebino
Select Page

PSSSST!…..SPET JE ZLATA PALETA!

S tem povabilom v filmski obliki je na naši šoli dan pred slovenskim kulturnim praznikom završalo od ustvarjalnosti in pričel se je že drugi vsešolski likovni natečaj Zlata paleta, na katerem so ustvarjali vsi učenci od 1. do 9. razreda.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim, ki ste s svojimi likovnimi izdelki razmišljali o pomembnosti rastlin za naše življenje in okrasili šolo s čudovitimi razstavami. Vse izdelke je skrbno pregledala strokovna komisija profesoric likovne umetnosti, ki sta jo letos poleg vaše učiteljice likovne umetnosti sestavljali še Taja Naraks in Erika Mlinar.

Žirija je vsega skupaj nagradila kar 22 učencev (zmagovalci razredov, vsake triade in še zmagovalec šole), pa je bilo zaradi števila izjemnih izdelkov to zelo zahtevno delo in se je zdelo, da je nagrad vseeno premalo. Umetnine naših učencev si lahko ogledate na razstavah po šoli, nagrajence pa boste prepoznali po majhnih zlatih paletkah na njihovih delih.

In kdo si je letos prislužil Zlato paleto 2020?

Strokovno žirijo je prepričalo likovno delo, ki z izvirno idejo in čudovito izvedbo takoj pade v oči. Risba je tako dovršena, da močno presega starost umetnice in čeprav na likovne delu ni prisotnih barv, številni odtenki sivin pričarajo živ in skoraj pisan svet. Kot vsako dobro likovno delo, nam zastavi vprašanje in ponudi različne interpretacije: v tem ključnem trenutku našega odnosa do narave… bodo rastline tiste, ki nas bodo rešile pred padcem v pogubo, ali pa bo ravno narava tista, ki se bo maščevala za našo brezbrižnost? Odloči naj se vsak sam ob ogledu zmagovalnega dela, ki si je prislužilo Zlato paleto 2020 avtorice Lie Paternoster iz 7.b. Čestitke!

Dostopnost