Skoči na glavno vsebino
Select Page

Na OŠ Dragomelj smo se odločili, da podpremo akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu ter se priključili ostalim šolam in vrtcem, ki so čistili v petek, 23. 3. 2012. Pri projektu je sodelovalo 240 učencev in 22 učiteljev.

Vsem se zahvaljujemo za trud in podporo.

Za čim kvalitetnejšo izvedbo akcije smo se v mesecu februarju  povezali z Občino Domžale in KS Dragomelj-Pšata. V mesecu marcu so se priprave na akcijo nadaljevale. Večkrat smo se sestali z gospodom Marjanom Kopačem, članom KS, ki je za nas pripravil zemljevide poti, ki naj bi jih očistili. Poti so bile prilagojene starostnim skupinam učencev. Učenci so prejeli rokavice in vrečke, ki so bile zaradi ločevanja smeti različnih barv.
Najmlajši učenci so čistili šolsko igrišče in okolico šole. Starejši učenci pa so se v spremstvu učiteljev podali na bolj oddaljene dele domače pokrajine. Akcija je potekala od 8. ure zjutraj pa vse do 13.30. Da nam ni bilo prevroče, so za našo žejo poskrbele vode Hipp.
Akcija je bila uspešna. Pobrali smo 25 vreč odpadkov, zabeležili pa smo tudi mesta z nevarnejšimi odpadki ter podatke posredovali na sobotni vseslovenski akciji. Učenci so bili zadovoljni in to se je videlo, saj so se tudi naslednjega dne v velikem številu s starši udeležili vseslovenske akcije.

Dostopnost