Skoči na glavno vsebino
Select Page

Dragi starši!  V jesensko-zimskem obdobju pričakujemo širjenje pandemske gripe. Z odprtjem šolskih vrat se je povečalo druženje otrok, zato pričakujemo, da se bo pandemska gripa pojavila tudi v vrtcih, šolah in drugih izobraževalnih zavodih. Želimo, da bo naša šola  delovala na običajen način tudi v tem šolskem letu.Za uspešno preprečevanje pojava in širjenja pandemske gripe potrebujemo tudi vašo pomoč.Šola je v tesnem sodelovanju s pristojnim Ministrstvom na podlagi priporočil Inštituta za varovanje zdravja  v šoli. Osnovna šola Dragomelj je sprejela  ukrepe za zmanjševanje širjenja pandemske gripe, ki bodo objavljeni na spletni strani šole in na oglasni deski. V primeru spremenjenih razmer glede pojava in širjenja pandemske gripe se bodo ukrepi temu prilagodili. O novostih vas bomo sproti obveščali.  V tem trenutku je šola storila vse, kar je smiselno, da bo lahko pouk nemoteno potekal. Pri tem nam lahko pomagate tako,  da sami  naredite nekaj stvari: 

  • Naučite svoje otroke, da si pogosto in pravilno umivajo roke z milom in vodo.
  • Naučite svoje otroke, da se z rokami ne dotikajo nosu, oči in ust. 
  • Naučite svoje otroke, da kašljajo in kihajo v robček ali zgornji del rokava, če nimajo robčka pri roki.
  • Naučite svoje otroke, da si po kašljanju in kihanju pravilno umijejo roke.  
  • Seznanite se z znaki pandemske gripe, ki so:  povišana telesna temperatura 37,8 stopinj Celzija ali več, kašelj, boleče grlo, zamašen nos, bolečine v mišicah, glavobol, utrujenost. Nekateri  oboleli imajo lahko tudi drisko ali bruhajo.
  • Ne pošiljajte bolnega otroka v šolo! Bolan otrok  ne sme v skupino.

Če bo otrok zbolel v šoli,  boste prejeli obvestilo, da ga odpeljete domov. Poskrbite, da bo otrok ostal doma 7 dni  oziroma do ozdravljenja.   Več informacij o pandemski gripi najdete na :  www. ustavimogripo.si  www.ivz-rs.si  S spoštovanjem,  ravnateljica Metka Murn 

Dostopnost