Skoči na glavno vsebino
Select Page

Tudi na OŠ Dragomelj smo dne 18. 11. 2011 za vse učence pripravili TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK.

 

Na dan, ko naj bi učence in starše osveščali o pomenu uživanja zdravega zajtrka, so dejavnosti na naši šoli potekale takole:

Vsi učenci naše šole so ob pričetku prve šolske ure zaužili zajtrk, ki so ga donirali dobavitelji, ki nam tudi sicer dobavljajo živila ter pridelovalec mleka iz našega kraja.

Po zajtrku je vsak učenec iz v šoli pripravljenega testa izdelal svoj “kruhek”- pletenico, žemljo, kajzerico, rogljiček,…  ob spretni in zavzeti pomoči učencev 8. a razreda ter učiteljic. Kruhke smo nato spekli in jih vrnili učencem, ki so jih pojedli ali odnesli domov. Med peko kruhkov je bilo v šoli polno neučakanosti, ko kruhki niso in niso hoteli biti pečeni dovolj hitro. Tako dobrega kruha menda še nikoli niso jedli!

Nekaj najizvirnejših “kruhkov” smo razstavili, vse naše dejavnosti pa tudi fotografirali. Fotografije si lahko ogledate v galeriji.

Dejavnost smo osmislili tako, da so se učiteljice z učenci pogovarjale o pomenu uživanja zajtrka in učencem prikazale, kako se zdrav in okusen zajtrk lahko pripravi hitro in enostavno.

Menim, da bo dan z vsemi pripravljenimi dejavnostmi učencem ostal v prijetnem spominu in jih spodbudil k uživanju zajtrka – kar je bil tudi namen tega dne!

Sonja Kračman

Dostopnost