Skoči na glavno vsebino
Select Page

Akcija zbiranja plastičnih zamaškov

OŠ Dragomelj

Na OŠ Dragomelj smo se že drugo leto odločili za zbiralno akcijo plastičnih zamaškov. Zbiralna akcija je potekala od začetka šolskega leta, 1. septembra 2009 in je trajala do 26. maja 2010.

Zamaške smo pridno zbirali v večnamenskem prostoru, pri čemer so nam pomagale tudi snažilke in hišnik. Zamaške so prispevali prav vsi učenci od 1. do 9 razreda. Tudi učiteljice smo prispevale svoj delež.

Za odvoz zamaškov smo se odločili v mesecu maju. Podjetje OMAPLAST (vodja Zlata Omahn) iz Grosupljega, nam je ponudilo najbolj ugodno ponudbo za odkup: 300€/1000kg in brezplačen prevoz.

Učiteljica Jasmina Cvetković in učenka Adrijana Robič sva stehtali zamaške in ugotovili, da smo zbrali približno 350kg. Po ponovnem tehtanju v podjetju Omaplast smo določili bolj točno težo zbranega materiala: 330kg. Tako smo zbrali 110€, ki bodo prispevani v šolski sklad.

Pri odvozu in nalaganju zamaškov so nam pomagali učenci sedmega in osmega razreda, pomočnica Jasna Medved, čistilke in hišnik, zato se jim iskreno zahvaljujemo.

 

 

Dostopnost